De restauratie van de preekstoel in de kerk te Herdersem.

 

De panelen in de trap van de preekstoel waren enorm beschadigd. Loshangende stukken werden met ijzeren draadjes of plankjes ter plaatse gehouden. Ook het beeldhouwwerk aan de kuip was beschadigd. De restauratie van het beeldhouwwerk is grotendeels ter plaatse uitgevoerd.

 

De restauratie betrof het terug bevestigen van de afgevallen stukken. De panelen in de trapleuning werden gedemonteerd waar mogelijk en de loshangende delen werden terug bevestigd. De hiaten werden opgevuld, dit ter versteviging van de panelen.

 

Hier zie je enkele foto's van voor en na de restauratie.

 

De preekstoel voor restauratie : enkele detailfoto's.
Een detail van de trapleuning van de preekstoel voor restauratie. Een detail van de trapleuning van de preekstoel voor restauratie
Een detail van de trapleuning van de preekstoel voor restauratie Een detail van de trapleuning van de preekstoel voor restauratie.
De preekstoel na restauratie : enkele detailfoto's.
Een detail van de trapleuning van de preekstoel na restauratie Een detail van de trapleuning van de preekstoel na restauratie.
Een detail van de trapleuning van de preekstoel na restauratie Een detail van de trapleuning van de preekstoel na restauratie.
Een detail van de trapleuning van de preekstoel na restauratie